Päivitetty: 13.9.2021

Ratojen käyttö koronaviruspandemian aikana


Koronaviruksesta ei tiedetä vielä lähellekään kaikkea. Uutta tietoa tulee jatkuvasti ja valtioneuvosto, PV, SATLSTO ja TASERA seuraavat koko ajan tilanteen kehittymistä. Jokainen taho on joutunut tekemään valintoja ja päätöksiä tietoisena siitä, että emme tiedä viruksesta vielä kaikkea. SATLSTO ja TASERA ovat ratojen käytön rajoittamisesta päättäessään lähteneet siitä, että turhia riskejä ei ole haluttu ottaa.

COVID-19 on kansanterveydellisesti ja -taloudellisesti osoittautunut virukseksi, joka on jokaisen syytä ottaa tosissaan. Toivomme kaikkien radankäyttäjien ymmärtävän, että mitään alla mainituista rajoituksista ei ole säädetty kiusallaan.


Turvavälit ja kokoontumisrajoitukset

AVI tyiedotti 9.9., että Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin alueella 30.8. - 12.9. voimassa olleita kokoontumisrajoituksia ei aiota jatkaa. Näin ollen kokoontumisrajoutukset poistuivat 13.9. Myös 2m turvavälivaatimus poistui.


Maskit

Pirkanmaan koronaohjausryhmän suosituksen mukaisesti rata-alueella on vahva maskisuositus!


Hygienia

Hyvä käsihygienia on erityisen tärkeää taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Vaikka ampumaradoilla ei ole käsienpesupaikkoja, tulee jokaisen ampujan kuitenkin huolehtia riittävästä käsihygieniasta.

Jokaisen radankäyttäjän onkin syytä pakata mukaansa harrastusvälineiden lisäksi riittävästi käsidesiä.


Oman terveydentilan tarkkailu

Jokaisen radankäyttäjän tulee nyt tarkkailla omaa terveydentilaansa ja kiinnittää erityistä huomiota siihen, ettei hän toiminnallaan tietoisesti tai tietämättään lisäisi muiden radankäyttäjien riskiä sairastua. Vaikka radat ovat olleen pitkään suljettuina ja polte päästä ampumana on kova, niin vähänkään kipeänä radalle ei saa tulla!Pirkanmaan koronatilanne ja ajankohtaiset määräykset

https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset