Uutiset

TASERA:n uutiset ja ajankohtaisia tiedotteita

Uudet ajoreitit ampumaradalle

Tien 3003 uudistaminen alkaa olla loppusuoralla ja uusi ajoreitti ampumaradalle on avattu käyttöön. Kulkureitit nyt oheisten karttakuvien mukaisesti.


Mt 3003 Pirkkala -> Lempäälä

Ajoreitti Pirkkalan suunnasta tultaessa.

Mt 3003 Lempäälä -> Pirkkala

Ajoreitti Lempäälän suunnasta tultaessa.

Julkaistu 17.11.2023

Valvojakoulutus keskiviikkona 20.9.2023 klo 18:00

Pirkanmaan Reserviläispiiri ja Tampereen Seudun Ampumaratayhdistys järjestävät SATLSTO:n ratojen VALVOJAKOULUTUKSEN keskiviikkona 20.9.2023.Koulutus on suunnattu peruskoulutukseksi kaikille valvojana toimimisesta kiinnostuneille sekä kertaukseksi jo aiemmin valvojana toimineille henkilöille. Ilmoittautumiset 15.9.2023 mennessä Juha Moijaselle osoitteeseen juha.moijanen ät tasera.fi.

Julkaistu 28.8.2023

Rata-alueen kunnostustalkoot lauantaina 10.6.2023 klo 10 - 16

Järjestämme vuoden ensimmäiset ratatalkoot lauantaina 10.6.2023 klo 10:00 alkaen. Kokoontumispaikkana 150m kivääriradan (rata 2) parkkipaikka.


Talkoot sujuvat sitä nopeammin mitä enemmän väkeä saadaan paikalle. Tarkoitus on jakaa talkooväki pienempiin ryhmiin, jotka sitten jakautuvat eri radoille. Talkooväen lisäksi tarvetta on myös työkaluille, sillä yhdistyksellä ei omia työkaluja juurikaan ole. Akkukäyttöisille käsityökaluille (etenkin ruuvivääntimet ja poravasarat), vasaroille, sahoille, raivaussahoille, lehtipuhaltimille jne. olisi siis käyttöä. Samoin muutamalle rakennusalan ammattilaiselle tai kätevälle tee-se-itse -henkilölle olisi talkoissa kova tarve (pistooliradan rakenteiden korjaus, tauluvarastojen rakentaminen radoille 2 ja 3).Työlistalla tällä kertaa ainakin seuraavat askareet:

 

Perinteiseen tapaan järjestetään paikalle myös pientä talkooevästä. Jotta osaamme varata talkoolaisille riittävän määrän evästä, ilmoitattehan osallistumisestanne viimeistään 7.6. Juha Moijaselle (juha.moijanen@tasera.fi / 0500 625 246).


Julkaistu 15.5.2023

Valvojakoulutus tiistaina 2.5.2023 klo 18:00 - Kurssi täynnä

Pirkanmaan Reserviläispiiri ja Tampereen Seudun Ampumaratayhdistys järjestävät SATLSTO:n ratojen VALVOJAKOULUTUKSEN tiistaina 2.5.2023.Koulutus on suunnattu peruskoulutukseksi kaikille valvojana toimimisesta kiinnostuneille sekä kertaukseksi jo aiemmin valvojana toimineille henkilöille. Koulutukseen voidaan ottaa max. 30 osallistujaa. Koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset 29.4.2023 mennessä Juha Moijaselle osoitteeseen juha.moijanen ät tasera.fi.

EDIT: 25.4.2023: Kurssi täynnä, kiitos kaikille ilmoittautumisesta ja laitetaan seuraava kurssi suunnitteluun.

Julkaistu 20.4.2023, päivitetty 25.4.2023

Kulkukorttien tilauserän 1/2023 kortit saapuneet ja yleisohje on päivitetty

Vuoden ensimmäisen (1/4) ampuja- ja valvojakorttien tilauserän kortit on nyt toimitettu päävalvojakopille jäsenyhteisökohtaisiin lippaisiin. Mikäli sinulle on tilattu kortti ko. erässä, voit tiedustella oman yhteisösi yhteyshenkilöltä kortin noutamisesta.

Lisäksi mainittakoon, että " yleisohje SATLSTO:n ampumaradoilla toimimiseen" -ohjepaketti on päivitetty versaioon 3.0. Kannattaa tutustua!

Julkaistu 7.3.2023

Kulkukorttien tilauserän 4/2022 kortit saapuneet

Vuoden viimeisen (4/4) ampuja- ja valvojakorttien tilauserän kortit on nyt toimitettu päävalvojakopille jäsenyhteisökohtaisiin lippaisiin. Mikäli sinulle on tilattu kortti ko. erässä, voit tiedustella oman yhteisösi yhteyshenkilöltä kortin noutamisesta.

Julkaistu 20.11.2022

25m radalla on sallittua ampua myös PCC -aseilla

Olemme saaneet kyselyitä, että voiko 25m radalla (rata 1) ampua myös pistoolikaliiperin patruunoille pesitetyillä karbiineilla ja ns. "roni" -sarjalla varustetuilla pistooleilla. Samoin aika-ajoin kysytään, että saako radalla kohdistaa .22LR -kaliiperin pienoiskivääriä. Olemme keskustelleet tästä SATLSTO:n edustajien kanssa ja nyt näihin on saatu lupa. Radalla 1 saa siis ampua myös yllä mainituilla aseilla.

Julkaistu 3.10.2022

Uudet liivit otettu käyttöön

Vanhat valvojaliivit alkoivat olla niin likaisia ja repaleisia, että päätettiin hankkia kokonaan uudet. Uudet liivit hankittiin TASERA:n logoilla varustettuina ja aiempaa selkeämmin toisistaan erottuvina - päävalvojien liivit ovat nyt oranssit ja ratavalvojien liivit keltaiset. Uusia liivejä hankittiin myös muutamaa eri kokoa, jotta jokaiselle valvojalle löytyisi edes melkein sopivat liivit.

Aiemmin liiveille ei ollut erillistä säilytys- tai kuivauspaikkaa ja yleensä liivit olikin vain nakattu märkinä hylsyämpärin pohjalle, kun muutakaan paikkaa ei ollut. Nyt liiveille on tehty erilliset tangot, joihin ne käytön jälkeen ripustetaan kuivumaan - ei enää ämpärisäilytystä.

Eli pidetään liiveistä huolta ja ripustetaan ne käytön jälkeen kokonsa mukaiselle paikalle kuivumaan, niin kestävät toivottavasti vielä pitkään.

Julkaistu 30.8.2022

Korteista

Tilauserän 3/2022 ratakortit (ampuja/valvojakortit) ovat saapuneet ja ne on tänään toimitettu päävalvojakopille yhteisöjen lippaisiin. Jokainen yhteisö  järjestää korttien jatkotoimituksen kopilta käyttäjille omalla tavallaan, joten mikäli sinulle on kortti tilattu, kannattaa tiedustella oman yhteisösi jäsenyhteyshenkilöltä, että miten kortin nouto / jatkotoimitus teidän yhteisössänne hoidetaan.

Julkaistu 11.8.2022