Uutiset

TASERA:n uutiset ja ajankohtaisia tiedotteita

Kulkukorttien tilauserän 4/2022 kortit saapuneet

Vuoden viimeisen (4/4) ampuja- ja valvojakorttien tilauserän kortit on nyt toimitettu päävalvojakopille jäsenyhteisökohtaisiin lippaisiin. Mikäli sinulle on tilattu kortti ko. erässä, voit tiedustella oman yhteisösi yhteyshenkilöltä kortin noutamisesta.

Julkaistu 20.11.2022

25m radalla on sallittua ampua myös PCC -aseilla

Olemme saaneet kyselyitä, että voiko 25m radalla (rata 1) ampua myös pistoolikaliiperin patruunoille pesitetyillä karbiineilla ja ns. "roni" -sarjalla varustetuilla pistooleilla. Samoin aika-ajoin kysytään, että saako radalla kohdistaa .22LR -kaliiperin pienoiskivääriä. Olemme keskustelleet tästä SATLSTO:n edustajien kanssa ja nyt näihin on saatu lupa. Radalla 1 saa siis ampua myös yllä mainituilla aseilla.

Julkaistu 3.10.2022

Uudet liivit otettu käyttöön

Vanhat valvojaliivit alkoivat olla niin likaisia ja repaleisia, että päätettiin hankkia kokonaan uudet. Uudet liivit hankittiin TASERA:n logoilla varustettuina ja aiempaa selkeämmin toisistaan erottuvina - päävalvojien liivit ovat nyt oranssit ja ratavalvojien liivit keltaiset. Uusia liivejä hankittiin myös muutamaa eri kokoa, jotta jokaiselle valvojalle löytyisi edes melkein sopivat liivit.

Aiemmin liiveille ei ollut erillistä säilytys- tai kuivauspaikkaa ja yleensä liivit olikin vain nakattu märkinä hylsyämpärin pohjalle, kun muutakaan paikkaa ei ollut. Nyt liiveille on tehty erilliset tangot, joihin ne käytön jälkeen ripustetaan kuivumaan - ei enää ämpärisäilytystä.

Eli pidetään liiveistä huolta ja ripustetaan ne käytön jälkeen kokonsa mukaiselle paikalle kuivumaan, niin kestävät toivottavasti vielä pitkään.

Julkaistu 30.8.2022

Korteista

Tilauserän 3/2022 ratakortit (ampuja/valvojakortit) ovat saapuneet ja ne on tänään toimitettu päävalvojakopille yhteisöjen lippaisiin. Jokainen yhteisö järjestää korttien jatkotoimituksen kopilta käyttäjille omalla tavallaan, joten mikäli sinulle on kortti tilattu, kannattaa tiedustella oman yhteisösi jäsenyhteyshenkilöltä, että miten kortin nouto / jatkotoimitus teidän yhteisössänne hoidetaan.

Julkaistu 11.8.2022

Rata-alueen kunnostustalkoot lauantaina 11.6.2022 klo 10 - 16

Järjestämme vuoden toiset ratatalkoot lauantaina 11.6.2022 klo 10:00 alkaen. Työlistalla mm. ampumakatosten ja näyttösuojien siivousta, pistooliradan taulukatosten hajonneiden rakenteiden korjaamista, talukehikoiden rakentamista, TASERA:n taulukehikoiden merkintää jne.

Talkoot sujuvat sitä nopeammin mitä enemmän väkeä saadaan paikalle. Tarkoitus on jakaa talkooväki pienempiin ryhmiin, jotka sitten jakautuvat eri radoille. Talkooväen lisäksi tarvetta on myös työkaluille, sillä yhdistyksellä ei omia työkaluja juurikaan ole. Akkukäyttöisille käsityökaluille, vasaroille, sahoille, raivaussahoille, lehtipuhaltimille jne. olisi siis käyttöä. Samoin parille rakennusalan ammattilaiselle olisi talkoissa kova tarve (pistooliradan rakenteiden korjaus).

Talkoiden organisoimiseksi haluaisimme jo etukäteen käsityksen siitä, että paljonko talkooväkeä olisi paikalle tulossa ja millaista välineistöä on käytettävissä. Pyydämmekin siksi, että ilmoitatte talkoisiin osallistumisestanne jo ennakkoon alla olevalla lomakkeella.

Kahvi- ja makkaratarjoilun järjestämiseksi tavitsemme arvion talkoisiin osallistuvien määrästä. Talkoisiin voi ilmoittautua 8.6. saakka alla olevan lomakkeen kautta.


Ilmoittautuminen

Julkaistu 27.5.2022