Uutiset

TASERA:n uutiset ja ajankohtaisia tiedotteita

11.6.2020: "Ja väittivät, että talkoohenki on kuollut"

Tänään pidettyjen talkoiden perusteella tuo väite on rankasti liioiteltu. Vaikka itsekin olen paljon erinäisissä talkoissa kiertänyt, en kyllä ihan heti muista toisia tämän illan kaltaisia talkoita. Koko alueella oli innokkasta talkooväkeä arviolta 70 henkilöä ja kun väki koronarajoitusten mukaisesti jaettiin 7 eri radalle, saatii kaikki suunnitellut työt tehtyä ennätysajassa. Yhtään nyrpeää naamaa en paikalla nähnyt ja kaikki ahersivat hymyssä suin iloisen puheensorinan antaessa tahtia. Ja jäipä sitten vielä aikaa makkaralle ja sotkun munkkikahveillekin :)

TASERA:n hallituksen puolesta erittäin iso kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille! Oli todella hienoa huomata, että arki-illasta ja kauniista säästä huolimatta niin moni tuli laittamaan aluetta kuntoon.

-Pasi Autio-

22.5.2020: Ratatalkoot torstaina 11.6. klo 15 - 20.

Pidämme kesän ensimmäiset ratatalkoot torstaina 11.6.2020 klo 15:00 alkaen. Työlistalla mm. ampumakatosten ja näyttösuojien siivousta, risukon raivausta jne. 150m radalle saadaan jätelava, johon kaikki katoksiin ja näyttösuojiin aikain saatossa jäänyt jäte pitäisi kuljettaa.

Talkoot sujuvat sitä nopeammin mitä enemmän väkeä saadaan paikalle. Tarkoitus on jakaa talkooväki pienempiin ryhmiin, jotka sitten jakautuvat eri radoille. Tätä varten olisi hyvä jos talkooväen lisäksi paikalle saataisiin useampikin peräkärry jätteiden kuljettamista varten. Samoin raivaussahat, lehtipuhaltimet, haravat jne tulevat tarpeeseen.

Talkoiden organisoimiseksi haluaisimme jo etukäteen käsityksen siitä, että paljonko talkooväkeä olisi paikalle tulossa ja millaista välineistöä on käytettävissä. Pyydämmekin siksi, että ilmoitatte talkoisiin osallistumisestanne jo ennakkoon alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautumisen voi tehdä joko kootusti jäsenyhteisö kerrallaan, tai sitten voit ilmoittaa vain itsesi. Toiveena toki, että kukin talkosiin osallistuja ilmoitetaan vain kerran.


8.5.2020: SATLSTO:n ampumaradat avataan 18.5. poikkeusjärjestelyin!


Vaihteeksi vähän hyviäkin uutisia, SATLSTO:n radat avataan poikkeusehdoin maanantaina 18.5.2020!

Poikkeusjärjestelyt koskevat luonnollisesti henkilömääriä, hygieniaa ja turvavälejä. Tarkempia tietoja poikkeusjärjestelyistä löydät täältä.


8.4.2020: Radat pysyvät toistaiseksi suljettuina!

Valitettavasti koronatilanne on edelleen sellainen, ettei SATLSTO:n ratojen avaaminen ole mahdollista vielä ensi viikollakaan. Näin ollen radat pysyvät suljettuina toistaiseksi.

TASERA:n hallitus käsittelee ratatilannetta yhdessä SATLSTO:n edustajien kanssa uudelleen toukokuun puolivälissä, jonka jälkeen tiedotamme asiasta taas uudestaan. Tämä ratasulun vuoksi myös ratojen kunnostustalkoot joudutaan siirtämään keväältä kesän puolelle.


17.3.2020: Korona sulkee radat määräajaksi.

Kuten moni varmasti jo tietääkin, valtioneuvosto linjasi 16.3.2020, että koronaviruksen (COVID-19) leviämisen hidastamiseksi yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset kielletään ja koulut, julkiset tilat, museot jne. suljetaan 13.4.2020 asti. Puheenvuorossaan pääministeri Sanna Marin kehotti myös kaikkia kolmannen sektorin toimijoita toimimaan samoin.

Tämän vuoksi Tampereen Seudun Ampumaratayhdistyksen hallitus on yhdessä SATLSTO:n kanssa 17.3.2020 päättänyt, että me noudatamme tuota kehotusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että SATLSTO:n radat suljetaan siviileiltä (eli TASERA:n jäseniltä) 13.4.2020 saakka. Tilanne arvioidaan uudelleen SATLSTO:n edustajien kanssa pääsiäisviikolla, silloin käytössä olevan tiedon perusteella.

Ratojen sulkeminen ei ollut sen enempää Tampereen Seudun Ampumaratayhdistyksen, kuin Satakunnan Lennostonkaan tahto, mutta tässä tilanteessa katsoimme, ettei tälle ollut muuta vaihtoehtoa. Päätöstä harkittiin pitkään ja sen tekeminen ei ollut helppoa. Tällä päätöksellä halutaan ensisijaisesti suojella ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Toivotaan, että koronan selkä taittuu pian ja voimme taas palata normaaliin arkeen. Siihen saakka joudumme jokainen omalta osaltamme miettimään, että mitä voimme tehdä tilanteen helpottamiseksi. Tässä katsoimme, että vaikka emme yhdistyksenä voi tautia hoitaa, voimme ainakin sen leviämistä osaltamme hieman rajoittaa ja siksi päädyimme tähän ratkaisuun.


TASERA ry:n hallitus